Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Träningsformer"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Träningsformer


Här kan du läsa om alla våra pass!

ALLA PLATSAR
Gammal som ung, van som ovan!
Gympapass där vi jobbar låt för låt. Där du själv väljer nivån.
Det här passet bir med andra ord så jobbigt som du själv gör det.
Vi tränar kondition, styrka, rörlighet och balans.

CORE
Ett pass där man med funktionella och varierande rörelser främst tränar mage, rygg bäcken. Core-träning ger styrka, balans och smidghet. Är bra för ländryggen och förbättrar kroppshållningen.

CORE/RUMPA
Skapa en stabil grund, träna core och rumpa.
Här fokuserar vi på funktionell styrketräning med fokus på styrka för bål och rumpa och stabilitet för bålen.

CYKEL
Cykling är en uthållighetsträning/konditionsträning som förbättrar vår syreupptagningsförmåga. Fördelarna med att cykla är att det är en skonsam träning som är mycket effektiv. Träningen sker idividuellt fast i grupp och det är bara du själv som väljer hur jobbigt det ska bli. Passens längd varierar mellan 30-100 minuter.

EASYLINE
Effektiv cirkelträning i ”mjuka” maskiner, styrketräning som samtidigt ökar energiförbrukningen i kroppen. Du behöver inte göra några inställningar innan du sätter igång. Ju snabbare du utför rörelserna, desto mer ökar motståndet och tvärtom.

GUBBTRÄNING
Ett pass där bara herrar är välkomna.
I det här passet kommer vi att träna både styrka och kondition. Du tränar utifrån din egen nivå och i din egen takt.
Vi lovar ett pass fyllt med glada skratt och massor med träning.

GYMPA
Traditionell gympa där hela kroppen får arbeta.
Enkla stegkombinationer och hopp ingår. Konditionskrävande övningar varvas med styrke- och rörlighetsövningar. 
Allt med medryckande och pulshöjande musik.

GYM SENIOR
Cirkelträning i gymmets maskiner. Du får lära dig använda maskinerna på rätt sätt genom tydliga och lättsamma instruktioner.

INTERVALL
Träning i olika tidsintervaller, du tränar ofta i din egen cirkel.
Effektiv träning där styrka och kondition tränas, ofta används någon form av enklare redskap.

KETTLEBELL
Ett ändå redskap behövs, en KB. Du arbetar med hela kroppen och för en allsidig träning som bygger både funktionell styrka och uthållighet. Du får lära dig olika rörelser så som svingar, snatch och clean.

LINEDANCE
Här dansar du utan partner, på en linje. Dansen består av ett antal stegkombinationer som dansas om och om igen.

LÅDAN
Träningspass i lådan är för dig som gillar kombinationen av styrka och flås, träning som är effektiv, funktionell och intensiv. Träning som teambuildar men också utmanar dig som enskild individ.

LÄTTYOGA
Enkla övningar i lugnt tempo. Vi tränar balans, andning och att vara närvarande, vi inkluderar meditation, andning och positioner där mindfullhet är ankaret. Yogan är stärkande för den mentala och fysiska hälsan

PUMP
Med hjälp av en skivstång och olika vikter tränar vi effektiv styrketräning för hela kroppen. Eftersom belastningen går att justera är detta ett pass som passar alla.

REN STYRKA
Här får du lära dig grunderna inom styrketräningen. Rätt tekniker och bra peppning gör att du vågar utmana dig själv till att bli säkrare på gymmet.

RÖRLIGHETSTRÄNING
Sittandes och ståendes jobbar vi med hela kroppen. Vi tränar rörlighet för både leder och muskler. Gammal som ung behöver vi få igång cirkulationen i kroppen.

SENIOR STYRKA BALANS
Sittande/stående gymnastik med inriktning på balans. Uppvärmning till några glada gympalåtar för att sedan fortsätta med olika styrkeövningar, ofta i cirkelform.

SITTGYMPA
Vi jobbar med hela kroppen i ett lugnt tempo. Mjuka rörelser sittande på en stol. Ett roligt pass där musiken står i centrum.

STEP
Mer eller mindre utmanande stegkombinationer där du kliver upp och ner på en step up bräda. Ett medryckande pass med mycket gruppkänsla. Bra för både knopp och kropp!

STARK OCH SMIDIG SENIOR
Enkel, effektiv och rolig styrke- och rörlighetsträning.
Vi utgår ifrån grundövningarna, här är övningarna anpassade efter våra seniorer och syftar till att bibehålla och stärka kroppens funktionalitet, balans och koordination.

TABATA
Ett högintensivt intervallpass för hela kroppen. Passet är upplagt i korta intervaller där styrkeövningar kombineras med konditionsövningar 20 sek aktivitet 10 sek vila i totalt 4 minuter innan nästa tabata börjar. Alla övningar kan anpassas efter egen förmåga.

TRX
Du använder den egna kroppstyngden och gravitationen för att träna styrka, balans, flexibilitet och stabilitet. Hjälpmedel är band som är fästa i taket.

UTELÅDAN
Träningspass i utelådan är för dig som gillar kombinationen av styrka och flås, träning som är effektiv, funktionell och intensiv. 

VATTENTRÄNING
Vattengympa passar både dig som är helt otränad och dig som är vältränad, eftersom du själv bestämmer intensiteten. Träning i vatten minskar risken för skador eftersom vattenmotståndet fungerar som en broms och förhindrar ryckiga och knyckiga rörelser.

YOGA
Med medveten andning används kroppspositioner för att öva styrka, balans, stabilitet och mjukhet. Avslutas med avslappning

 

Inga nyheter är skapadeÖppettider gymmet
Alla dagar 04:30-21:30
   

Receptionens öppettider våren 2022

Måndag 16.30-19.00
Tisdag 09.00-11.00
  16.30-19.00
Onsdag 09.00-11.00
  16.30-19.00
Torsdag 10.00-12.00
Fredag 09.00-11.00

Utöver dessa tider når du oss bäst via mail
kansli@korpenvadstena.se

 

  

Postadress:
Korpen Vadstena Motionsidrottsförening - Korpen
Motalagatan 18
59232 Vadstena

Besöksadress:
Motalagatan 18
59232 Vadstena

Kontakt:
Tel: 014310196
E-post: kansli@korpenvadsten...

Se all info